Cartofi in straturi

de Miha in Mancaruri de legume, 16 Dec 2010 | 12932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 200 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 6 felii cotlet haiducesc
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • cateva masline
  • sare si piper
  • rozmarin
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi:

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra usor in ei. Se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se paseaza grosier cu furculita.

Branza de vaci se amesteca bine cu smantana. se potriveste gustul de sare si piper si se adauga putin marar verde tocat.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de cartofi, presaram sare, piper si putin rozmarin macinat. Din loc in loc punem untul taiat cubulete.

Punem si branza de vaci in strat uniform, apoi feliile de cotlet.

Acoperim cu restul de cartofi pasati si un strat generos de cascaval ras. Maslinele le punem de jur imprejurul vasului, formand o bordura.

Dam la cuptor la foc mediu pana se topeste si se aureste cascavalul. Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei la cuptor cu sos de branza