Pesto? Oare ce o mai fi si ala? Aceasta a fost intrebarea mea cand am auzit pentru prima data acest cuvant. Vazusem multe retete care contineau si pesto, am vazut si ca e verde si eram convinsa ca are ceva ierburi ciudate pe acolo, dar uitandu-ma peste compozitie am vazut ca de fapt este vorba despre nimeni altul decat parfumatul busuioc :)
Si uite asa ca a venit si momentul sa pun si eu in aplicare acest pesto miraculos. Dadusem cu ochii peste o reteta intr-o revista cu carne si pesto, am schimbat-o eu dupa cum mi-a fost placul, si au iesit aceste rulouri bune bune cu pesto.
Sper sa va placa!
Ingrediente
Pentru pesto
Cum pregatim bunatatea asta? Nimic mai simplu...incepem cu pesto.
Frunzele de busuioc si cele de patrunjel (am vrut eu neaparat sa pun si patrunjel in compozitie) le spalam si apoi le uscam bine. Le punem in blender, adaugam cateii de usturoi, semintele de pin, parmezanul ras, sare si piper dupa gust si punem blenderul in functiune. Treptat turnam si uleiul de masline si continuam mixarea pana obtinem o pasta.
Pipetul de pui il taiem felii mai grosute, pe care le batem cu ciocanul pentru snitele pana obtinem dreptunghiurti subtiri de carne. Ungem fiecare bucata de carne cu putin sos de pesto si le rulam cat mai strans posibil. Putem sa le fixam cu scobitori daca e cazul.
Pregatim un vas termorezistent, punem rulourile, adaugam supa de pui si apa, si deasupra rulourilor punem sosul de pesto ce a ramas (asta doar in caz ca v-a ramas ceva, daca nu, nu e nicio problema)
Cuptorul il incalzim la apoximativ 190 de grade, introducem vasul si-l lasam in cuptor pentru 40-45 de minute. Din cand in cand scoatem vasul de la cuptor si stropim rulourile cu sos.
Cu ce pot fi servite? Cu orice fel de garnitura va place, sau le serviti asa cu o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor :P
Eu zic ca merita facute. Daca nu ati incercat pesto pana acum, sa o faceti, mai ales daca va place busuiocul, pentru ca are o aroma inconfundabila.
Pofta buna!