Rulouri cu vinete in sos de rosii

de Julie in Mancaruri cu carne, 16 Sep 2011 | 5897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • Umplutura:
  • 300 g carne tocata,
  • 1 ceapa rasa,
  • 2-3 linguri pesmet,
  • 4 linguri cascaval ras,
  • 1 ou,  
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper.
  • Sos: 
  • 5-6 rosii,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 2 linguri ulei,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu vinete in sos de rosii:

Sosul:

Usturoiul taiat feliute se caleste usor in 2 linguri ulei. Se adauga rosiile date pe razatoare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga dupa gust sare, piper si busuioc.

Vinetele se taie in felii subtiri, pe lungime si se preasara cu sare. Se prajesc 3-4 minute, in putin ulei, pana se inmoaie. Se scot pe hartie absorbanta.

Umplutura:

Carnea tocata se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat marunt, cascaval ras, ceapa rasa, ou si pesmet. Din pasta obtinuta se modeleaza forme cilindrice, mici, care se infasoara apoi in felii de vinete. Rulourile se pot lega cu frunze de ceapa verde, se pot prinde cu scobitori sau se pot lasa ca atare. Se aseaza in tava si se toarna sosul de rosii peste ele. Se da tava la cuptor pentru 45-50 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu vinete in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kefta tunisienne