O varianta mai simpla a "Verzei a la Cluj"!
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, se pun la dinstuit in putina apa si ulei. Dupa ce legumele s-au calit, se adauga carnea tocata si orezul, amestecand continuu, (ptr a nu se inchega in galuste mai mari), se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru, foaia de dafin, cca 10 inute la foc mic. Apoi se adauga varza tocata fideluta, se amesteca usor, pana se incorporeaza toate ingredientele, se adauga deasupra un strat de rosii, se completeaza cu apa, si se lasa la foc molcom, cca. 30 de minute acoperit. Spre finalul fierberii se adauga bulionul, se scutura putin oala, ca sa intre peste tot, nu se mai amesteca, si se lasa cca. 10 minute la foc mic pana se intrepatrund toate gusturile. Se serveste fierbinte cu mamaliguta/paina, smantana
/ardei iute dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!