Rulouri cu fineti

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 3875 vizualizari

 

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • un plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata fineti
  • un ou pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu fineti:

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand.

Peste faina am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul topit si am completat cu faina pentru a obtine un aluat nu foarte tare. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am intins jumatate de aluat intr-o foaie de aproximativ un cm grosime. Am distribuit  fineti peste aluatul intins si am rulat. Am taiat aluatul rulat in bucati  pe care le-am asezat intr-o tava cu hartie de copt.

Am procedat similar si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat rulorile sa mai creasca 15 minute, apoi le-am uns cu ou batut si le-am introdus in cuptorul incins. Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit usor.

Foarte bune si calde si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu fineti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Marcel373 1

13.10.2016, 03:56

la cate grade se incinge cuptorul? (electric)

Marcel373 1

13.10.2016, 04:09

multumesc!!!

Dulciuri cu Georgiana 1

16.10.2016, 23:20

Nu am cuptor electric! ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca