Rulouri cu fineti

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 3833 vizualizari

 

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • un plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata fineti
  • un ou pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu fineti:

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand.

Peste faina am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul topit si am completat cu faina pentru a obtine un aluat nu foarte tare. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am intins jumatate de aluat intr-o foaie de aproximativ un cm grosime. Am distribuit  fineti peste aluatul intins si am rulat. Am taiat aluatul rulat in bucati  pe care le-am asezat intr-o tava cu hartie de copt.

Am procedat similar si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat rulorile sa mai creasca 15 minute, apoi le-am uns cu ou batut si le-am introdus in cuptorul incins. Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit usor.

Foarte bune si calde si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri dospite cu branza sarata