De mult timp mă bântuie acest aperitiv deosebit. Dar am avut o mică :D, reticență, față de rulade:D Ei, uite că acum mi-am învins teama și sigur voi reveni cu fel de fel de rulade. Să revenim, Sidonia Toncea, mi-a trimis o provocare: Weekend cu spor;) în parada blogurilor culinare;) Sunt cam la început în blogăreală, dar am zis hai să încerc și asta. Zis și făcut, Zmeii din dotare aveau câte ceva de făcut, așa că m-am distrat cu bunăciunea asta ;) http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html
Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un pic modul de preparare și cele 6 albușuri au fost bătute deodată cu puțină sare și un strop de oțet.
În fiecare bol se adaugă, uleiul, făina, smântâna și ingredientul ce va colora blatul. După ce s-au omogenizat ingredientele se adaugă albușul bătut în cantități egale, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Tava de aragaz se tapetează cu foaie de copt. Cele trei aluaturi se pun în poș-uri diferite, dar mai simplu le-am pus în pungi, cărora le-am tăiat colțul. Apoi se începe montarea ruladei, în funcție de gustul dvs artistic ;) alternând culorile ;) Apoi se pune la copt în cuptorul preîncins la 180 grade, cca 25-30 de minute.
După ce rulada a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un șervet de bucătărie umed și se începe rularea împreună cu prosopul lăsându-se la rece. Între timp brânza de vaci, se amestecă cu, cașcavalul ras, smântâna, ceapa chives și mărarul tocat mărunt, până ce se înglobează toate ingredientele.
După ce rulada s-a răcit, se desface ușor, apoi se umple cu crema de brânză, se rulează din nou, se pune în folie alimentară și se lasă la rece cca. 4 ore înainte de servire sau cel mai bine până a doua zi ;)
Spor și poftă bună!