O rulada usoara ce nu are nevoie de alt ornament!
BLAT:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Se ia din compozitia pentru blat 2-3 linguri si se coloreaza cu cacao. Punem compozitia intr-o punga careia ii taiem un colt in functie de grosimea pe care vreti si facem ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt. Peste model turnam cu grija restul de aluat alb. Dam la cuptorla foc mediu 15-20 min. Scoatem blatul pe un prosop umed, cu modelul in jos si rulam. Lasam blatul in prosop 1 ora sa se raceasca.
CREMA:
Separam albusul de galbnus. Galbenusurile le amestecam cu sare, 1 lingura de zahar si amidonul diluat in lapte rece (cam 100 ml). Amestecul de galbenus il subtiem cu laptele carare l-am fiert separat si apoi l-am racit pentru a evita gelificarea brusca a amidonului. Asezam compozitia obtinuta pe foc si amestecam continuu pana la proba(putina crema asezata pe o suprafata lucioasa, prin racire sa gelifice desprinzandu-se fara sa lase urme). Lasam la racit crema obtinuta apoi amestecam cu albusurile batute spuma cu restul de zahar si zahar vanilat. Amestecul se face incet pentru a pastra gradul de afanare a cremei
OBSERVATIE! Pentru a prelungi durata de pastrare ouale se pot adauga intregi la inceput, inainte de a pune crema pe foc. In acest caz crema e mai densa, mai grea.
Eu am folosit ouale intregi puse la inceput.
Asamblare:
Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe partea alba. Deasupra punem dulceata sau gemul si intindem uniform in strat subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentara si lasam la frigider; Ideal ar fi sa o lasam peste noapte si sa o taiem a doua zi.