Rulada mozaic cu crema de vanilie

de Pushaa in Prajituri, 30 Mai 2014 | 9488 vizualizari

 

O rulada usoara ce nu are nevoie de alt ornament!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita cacao,
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • CREMA:
  • 4 oua,
  • 800 ml lapte,
  • 125 gr amidon,
  • 1 gr sare,
  • 150 gr zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 400 gr dulceata de visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada mozaic cu crema de vanilie:

 BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Se ia din compozitia pentru blat 2-3 linguri si se coloreaza cu cacao. Punem compozitia intr-o punga careia ii taiem un colt in functie de grosimea pe care vreti si facem ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt. Peste model turnam cu grija restul de aluat alb. Dam la cuptorla foc mediu 15-20 min. Scoatem blatul pe un prosop umed, cu modelul in jos si rulam. Lasam blatul in prosop 1 ora sa se raceasca.

CREMA:

Separam albusul de galbnus. Galbenusurile le amestecam cu sare, 1 lingura de zahar si amidonul diluat in lapte rece (cam 100 ml). Amestecul de galbenus il subtiem cu laptele carare l-am fiert separat si apoi l-am racit pentru a evita gelificarea brusca a amidonului. Asezam compozitia obtinuta pe foc si amestecam continuu pana la proba(putina crema asezata pe o suprafata lucioasa, prin racire sa gelifice desprinzandu-se fara sa lase urme). Lasam la racit crema obtinuta apoi amestecam cu albusurile batute spuma cu restul de zahar si zahar vanilat. Amestecul se face incet pentru a pastra gradul de afanare a cremei

OBSERVATIE! Pentru a prelungi durata de pastrare ouale se pot adauga intregi la inceput, inainte de a pune crema pe foc. In acest caz crema e mai densa, mai grea.

Eu am folosit ouale intregi puse la inceput.

Asamblare:

Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe partea alba. Deasupra punem dulceata sau gemul si intindem uniform in strat subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentara si lasam la frigider; Ideal ar fi sa o lasam peste noapte si sa o taiem a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada mozaic cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie si banane