Pentru ca nu am facut niciodata,imi doream sa fac si eu o prajitura diplomat… fie rulada,fie tort…am ales pana la urma rulada,la cererea speciala a iubitului meu.Am tot cautat pe internet insa,cate retete am gasit nu semana una cu cealalta…pana la urma un Chef caruia ii multumesc pe aceasta cale,m-a ajutat cu o reteta care chiar mi-a amintit de copilarie si astfel rulada mea a fost foarte apreciata! :) Trebuie sa spun,ca in stilul meu…am modificat putin reteta insa acest fapt nu a afectat calitatea ruladei si a fost delicioasa!
Mentiunea pe care doresc sa o fac inca de la inceput e ca eu am folosit ingredientele pentru a face 2 rulade,daca nu doriti decat 1 injumatatiti toate cantitatile.
Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.
Pentru ca tava mea era destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.
Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema: Intr-o craticioara am pus ouale,laptele si zaharul,le-am amestecat bine cu telul si apoi le-am pus la foc foarte mic,amestecand continuu pana cand crema s-a ingrosat putin.Foile de gelatina le-am inmuiat in zeama de la compot pentru 2-3 minute,apoi le-am scurs bine si le-am adaugat in crema fierbinte (dupa ce am luat crema de pe foc),amestecand foarte bine.Am dat crema la racit.
Smantana si frisca lichida le-am pus intr-un castron si le-am batut bine cu mixerul pana cand frisca s-a intarit.
Am amestecat o parte de frisca cu crema racita,o alta parte am pastrat-o pentru a orna rulada…cam jumatate din cantitate.
Am desfacut aluatul de rulada din prosopul umed,l-am intins usor,am pus cateva linguri de crema,bucati de ananas si am rulat la loc.Am decorat rulada cu frisca si bucati de ananas.
Pofta mare!