Rulada este inspirata de la Irina, iar cartofii sunt o garnitura mai altfel decat cartofii naturi, fierti pe aburi, aromatizati si bagati putin la cuptor....
Pt rulada de pui: se taie felii pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitele, exact ca pt snitele. Punem feliile de la un piept de pui una langa alta, usor suprapuse marginile, le condimentam cu putina sare si ungem cu 2 lingurite de sos de curry verde. Adunam pieptul de pui in asa fel incat sa ne iasa o rulada. Legam rulada cu ata de bucatarie. Procedam la fel si cu celalt piept de pui. Eu i-am lasat la marinat peste noapte. Daca nu aveti timp, atunci ii dati la frigider pt minim 30 minute. Asezati ruladele intr-o forma termorezistenta(de iena am folosit eu) adaugati cidrul de mere, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins la 190-200 grade pt 40 minute. Inlaturam folia, mai lsam 5-10 minute pana prinde putina culoare, intorcem ruladele si le mai lasam inca 5-10 minute.
Pt cartofi: curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem in vasul pt fiert la aburi. Intre cartofi punem si o crenguta de rozmarin. Dupa 20 minute cartofii sunt fierti. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt, ii condimentam cu sare si piper, punem peste ei si din rozmarinul care a stat la aburi impreuna cu cartofii, iar separat amestecam untul cu mustarul si ii amestecam cu cartofii. dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 10 minute. Servim feliute de rulada de piept de pui cu cartofi si salata sau muraturi. Pofta buna!!
1
din zeama care a ramas de la rulade, puteti sa faceti un sos: strecurati sosul si il puteti folosii asa , sau il puneti pe foc si adaugati putin amidon alimentar pt a ingrosa sosul