Rulada de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 27 Aug 2011 | 15871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 140 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 10 g praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  •  
  • Crema:
  • 140 g ciocolata
  • 160 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid.

Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

 Un prosop de bucatarie se umezeste si se “lipeste” o hartie de copt pentru a se umezii si ea. Cand rulada este coapta se rastoarna peste hartia de copt si se ruleaza cu grija; se lasa sa se raceasca.

 Crema:

 Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se pun pe foc  mic pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba). Se transfera intr-un bol si se baga la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet rece se mixeaza impreuna cu zaharul  pana obtinem o compozitie cremoasa.

 Se desface blatul de rulada si se intinde crema(mai putin 3-4 linguri) apoi se ruleaza cu grija(fara hartie) si cat mai strans. Se imbraca in crema oprita si se presara fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu cacao si ness