Rulada de ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 27 Aug 2011 | 16168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 140 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 10 g praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  •  
  • Crema:
  • 140 g ciocolata
  • 160 g frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid.

Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

 Un prosop de bucatarie se umezeste si se “lipeste” o hartie de copt pentru a se umezii si ea. Cand rulada este coapta se rastoarna peste hartia de copt si se ruleaza cu grija; se lasa sa se raceasca.

 Crema:

 Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se pun pe foc  mic pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba). Se transfera intr-un bol si se baga la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet rece se mixeaza impreuna cu zaharul  pana obtinem o compozitie cremoasa.

 Se desface blatul de rulada si se intinde crema(mai putin 3-4 linguri) apoi se ruleaza cu grija(fara hartie) si cat mai strans. Se imbraca in crema oprita si se presara fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ananas