De cand le-am vazut la Adina pe blog m-am tot gandit la ele. Si le-am facut.Va garantez.......sunt foarte bune!Mutumesc Adina !
Laptele se incalzeste putin.
In laptele cald se adauga zaharul si drojdia.Se lasa sa se odihneasca 5 min.,apoi se adauga faina,apa, sarea uleiul si galbenusul de ou.
Se framanta pana se obtine un aluat elastic.
Punem vasul la loc caldut si lasam aluatul sa se dospeasca.
Branza se da pe razatoare,se amesteca cu crema de branza.
Cand aluat si-a dublat volumul ,il transferam pe masa de lucru si intindem o foaie de 1 cm. grosime.
Ungem foaia de aluat cu branza ,o dam in doua,punand o jumatate peste cealalta.
Repetam operatia de 3 ori.
Intindem foaia si taiem pogacelele in forma dorita.
Le punem in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si le lasa la crescut 15 minute. Ungem pogacelele cu albusul de ou batut spuma.
Introduce tava in cuptorul incins la 170 grade.
Le lasa in cuptor pana se rumenesc furmos deasupra.
Se servesc atat calde cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau bere,dupa preferinta.
1
Atentie daca vreti sa fie mai "bine crescute",foaia sa fie de 1 cm. grosime.
2
Deasupra le putem pune mac sau cascaval ras.