Pogacele cu branza by Mitinita

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2013 | 3794 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Adina pe blog m-am tot gandit la ele. Si le-am facut.Va garantez.......sunt foarte bune!Mutumesc Adina !

 

INGREDIENTE

  • 350 g. faina
  • 130 ml. lapte caldut
  • 50 ml. ulei
  • 1 cub (25 g.)drojdie
  • un galbenus
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 g. crema de branza Ceva fin de la Delaco
  • 250 g. branza de capra
  • 1 albus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu branza by Mitinita:

Laptele se incalzeste putin.

In laptele cald se adauga zaharul si drojdia.Se lasa sa se odihneasca 5 min.,apoi se adauga faina,apa, sarea uleiul si galbenusul de ou.

Se framanta pana se obtine un aluat elastic.

Punem vasul la loc caldut si lasam aluatul sa se dospeasca.

Branza se da pe razatoare,se amesteca cu crema de branza.

Cand aluat si-a dublat volumul ,il transferam pe masa de lucru si intindem o foaie de 1 cm. grosime.

Ungem foaia de aluat cu branza ,o dam in doua,punand o jumatate peste cealalta.
Repetam operatia de 3 ori.

Intindem foaia si taiem pogacelele in forma dorita.

Le punem in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si le lasa la crescut 15 minute. Ungem pogacelele cu albusul de ou batut spuma.
Introduce tava in cuptorul incins la 170 grade.

Le lasa in cuptor pana se rumenesc furmos deasupra.

Se servesc atat calde cat si reci alaturi de un pahar cu lapte sau bere,dupa preferinta.

 

 

 

TIPS-URI

1

Atentie daca vreti sa fie mai "bine crescute",foaia sa fie de 1 cm. grosime.

2

Deasupra le putem pune mac sau cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu branza by Mitinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu cu cascaval delaco