Cui nu ii plac clatitele?! Sunt desertul de weekend al familiei! Astazi, va propun altfel de clatite...umplute cu ricotta si merisoare si cu sos de caramel. O deliciosenie!
Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina si la sfarsit se desface compozitia cu lapte pana se obtine o smantana lichida. Daca iese prea subtire, mai adaugam faina. Se coc clatitele la foc mediu, nu le vrem prea rumenite.
Se amesteca ricotta / branza de vaci cu zaharul, se adauga smantana dulce (oprim putina smantana si pt sos) si esenta de vanilie sau de lamaie si la sfarsit adaugam si merisoarele. Umplem clatitele cu aceasta crema, le rulam, le asezam intr-un vas termorezistent si deasupra turnam restul de smantana dulce.
Dam la cuptor pentru vreo 10 min si apoi scoatem, lasam putin sa se raceasca si turnam sos de caramel sau zahar pudra deasupra. Sunt foarteee bune!