Prajitura noastra preferata, rulada umpluta cu diferite dulceturi, in special vara.
Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt, jumatate din cantitate se cerne peste galbenusuri si treptat se amesteca cu spuma din albusuri, dupa care se incorporeaza si restul de faina.
Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.
Dulceata de coacaze se incalzeste si imediat ce s-a scos tava din cuptor se insiropeaza blatul cu aceasta. Se ruleaza fierbinte pe o hartie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce sa racit putin blatul rulat, se indeparteaza cu atentie hartia de copt de pe blat si se unge cu dulceata de zmeura, se ruleaza la loc si se lasa 1 ora la rece.
1
sa nu lasati mai mult aluatul in cuptor decat v-am specificat, in caz de marginile s-au uscat, sa le indepartati inaite sa-l rulati