Rulada cu ton, iaurt si faina de gris

de rivka in Peste, 2 Sep 2010 | 8950 vizualizari

 

Am tot vazut in ultima vreme rulade cu peste asa ca m-am gandit si eu sa fac , am adaptat compozitia dupa gust si ce am avut in casa si a iesit o rulada senzationala.
Se poate servi ca atare, sau cu paine, sau salate sau langa spanac sau mancare de mazare merge foarte bine, ba chiar si langa orez (pilaf cu legume).

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ton in ulei
  • 1 cana de faina de gris
  •  500 ml iaurt gras(eu am pus iaurt grecesc, puteti folosi si smantana)
  •  3 oua
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 ceapa mare
  •  jumatate de lingura de unt
  •  1 lingura plina condimente italiene
  • 2 linguri patrunjel uscat
  •  jumatate lingura pasta de ardei iuti=sambal
  • sare
  • piper
  • paprika pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton, iaurt si faina de gris:

Intr-un castron de bucatarie se pune pestele din conserva , 1 conserva impreuna cu uleiul din conserva, cea de-a doua conserva fara ulei (se scurge de ulei).Se adauga iaurtul, ouale, piperul, sarea, lingura de condimente italiene, patrunjelul, jumatatea de lingura de sambal,praful de copt si cana de faina de gris.

In jumatate de lingura de unt se caleste ceapa tocata fin pana incepe sa prinda culoare. Se adauga compozitiei si ceapa calita. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si se gusta dupa preferinta se mai condimenteaza dupa gust. Daca compozitia e prea moale se mai adauga putin gris. Se toarna compozitia in tava de chec pe hartie de copt, se decoreaza cu putina paprika pentru aspect si se da la cuptorul incalzit la 180 grade(foc mic pentru cuptorul cu gaz) cca 40 minute. Se scoate, se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se lasa putin la racit pentru a se putea taia felii cu usurinta. Se portioneaza si se serveste ca atare sau langa spanac sau alte garnituri dupa preferinta.

Este foarte buna! Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton, iaurt si faina de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ton