Tilapia in bacon

de Poliana in Peste, 29 Mar 2013 | 3977 vizualizari

 

Vine weekendul si la noi in familie se mananca peste. Azi s-a dat strigarea la tilapia ;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 5 bucati tilapia
  • 10 bucati bacon
  • cateva frunze spanac
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • oregano

Piure de mazare

  • 400 gr mazare congelata
  • 1/2 cana lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tilapia in bacon:

Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie.  Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il 'invelim' in cateva doua bucati de bacon.
Punem toate bucatile impachetate de peste intr-o tava termorezistenta si turnam 1/3 ceasca de apa si zeama de lamaie. Dam la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand baconul este rumenit frumos.
In timp ce pestele sta la cuptor putem sa preparam piureul de mazare. Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta oprim focul si o scurgem de apa. O pasam bine cu blenderul apoi adaugam laptele si smantana si omogenizam. Condimentam cu sare, piper si menta dupa gust.
Servim tilapia pe pat de praz ( care poate fi calit in putin unt, dar eu nu am vrut sa mai fac asta - cred ca din comoditate :P ) alaturi de piureul de mazare cu menta, care va spun eu ca este delicios, pe mine m-a cucerit din prima.
Azi am fost rapida, ca si mancarea de altfel :) Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tilapia in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pangasius in crusta de malai si sos de tarhon