s-a vrut a fi o prajitura turnata cu mere, insa dupa ce m-am apucat de ea am vazut ca nu-mi ajunge faina, asa ca am facut-o rulada, care a fost mai buna ca prajitra :D
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)
Dam merele pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Turnam copozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.
verificam facand testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt o lasam sa seracoreasca un pic, dupa care umezim un prosop si rulam blatul pe el, lasam asa 10-15 minute, dupa care intrindem umplutura de mere peste si rulam din nou cu grija.
O lasam macar o ora si apoi o taiem ( eu am taiat-o imediat si s-a cam rupt :D)