Rulada cu gem si glazura de ciocolata

de dakris in Prajituri, 4 Apr 2012 | 7582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta rom/vanilie
  • Umplutura:
  • 1 borcan mic (cca 300 g) de dulceata/gem de orice fruct (eu am folosit de prune),
  • crema de ciocolata etc.
  • Pt glazura si decor:
  • 1 plic glazura pt prajituri cu gust de ciocolata (dr. Oetker) sau 100 g ciocolata topita la bain-marie/microunde,
  • ornament colorat (dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem si glazura de ciocolata:

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esenta, apoi se varsa peste albusurile batute spuma. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa.

Se varsa compozitia intr-o tava mare (35 X 42) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15 min incercandu-se cu scobitoarea. Se ia cu grija din tava si se pune pe un prosop umed astfel incat sa ramana deasupra hartia de copt care se dezlipeste cu grija sa nu se rupa blatul. Cat este calda se intinde gemul si, ajutandu-ne de prosopul umed, rulam blatul pe lungime.

Se intinde glazura cu ajutorul unei spatule si se introduce in frigider sau chiar cateva minute in congelator. Cand s-a intarit un pic glazura, se prasara ornamentul colorat.

Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

bianca_marcu 1

06.04.2012, 18:49

O s-o incerc si eu .. pare gustoasa !!

dakris 1

07.04.2012, 09:06

incearc-o cu incredere, Bianca! E gustoasa...poti sa o umpli cu ce iti place

Alinutza80 1

12.04.2012, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem