Deci daca tot vine Mos'Nicolae pe la cei cuminti am pregatit si eu ceva dulce ;;)
#pentru Mos Craciun
Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin spumoase (se topeste si zaharul) peste galbenusuri se adauga treptat faina si praful de copt se incorporeaza bine (fara a lasa cocoloase) la final se adauga si albusurile,amesecand de jos in sus pana ce compozitia devine omogena.Se pregateste o tava (destul de mare) se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se da la cuptor pana se rumeneste (la 180°).
Pentru crema : frisca lichida se mixeaza spuma,dupa care se adauga crema de alune si se mixeaza pana devine spumoasa se da la rece.
Blatul racit se intinde pe masa de lucru ,se pune primul strat cu gem de visine si se intinde foarte bine,dupa care se pune si crema si la fel se intinde bine ,se ruleaza facand atentie se poate inveli in ciolofan ,se da la rece (cel putin o ora).
Se scoate se taie colturile ,se decoreaza cu frisca si ciocolata,clemetine dupa gust.
Se lasa la rece cateva ore.
Deci sa vie Mosul :D
1
Daca aveti puteti folosi gem sau zmeura :X