Reteta este usoara, se face repede, dar necesita urmarirea catorva pasi cu atentie. Ouale sa fie la temperatura camerei pentru a putea fi batute spuma tare, sa se amestece de jos in sus usor pentru a-si pastra volumul, aluatul sa se coaca bine, sa nu fie nici necopt, nici lasat prea mult ca nu se va mai putea modela. Mentionez ca eu am folosit o tava cu laturile de 22 de centimetri. Daca vreti sa faceti intr-o tava mai mare veti mari cantitatile, dar veti pastra proportiile. Spor la treaba celor care vor sa incerce reteta si sa-mi spuneti cum va iesit!
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se pun peste albusurile batute.
Se adauga esenta de vanilie si faina.
Se amesteca usor, de jos in sus.
Se pune hartie de copt in tava si se intinde aluatul uniform.
Se coace 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 175 °C. Apoi se inteapa aluatul si se mai lasa cateva minute pana cand aluatul este copt.
Blatul se scoate si se rastoarna peste un servet umed cu hartia de copt deasupra. Se desface hartia de copt. Se ruleaza strans cu tot cu servetul umed, se apasa usor, apoi se unge cu gem si ciocolata rasa,maruntita.
Se decoreaza dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata cu lapte.
Inspirata de la Pocahontas
1
Se poate orna si decora dupa bunul plac.