Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao

de Alina26 in Prajituri, 11 Ian 2014 | 5563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 70g faina
  • 20g amidon alimentar
  • 90g zahar
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 300g dulceata de gutui
Glazura:
  • 80g lapte
  • 60g unt
  • 4 lg cacao amara
  • 4 lg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao:

1.Am incins cuptorul la 170°.Am batut galbenusurile cu zahar,coaja de lamaie si zaharul vanilat,pana a devenit cremos.

2.Am adaugat faina si amidonul,cernut,in ploaie,continuand sa mestec.

3.Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi l-am pus peste galbenusuri,mestecand incet de jos in sus cu o lingura de lemn.

4.Am luat tava de la aragaz,am pus hartie de copt si am intins bine compozitia obtinuta.Am dat la cuptor pentru 10-15 minute.

5.Am scos-o din cuptor am intins repede dulceata,apoi cu ajutorul hartie de copt am invartit rulada si am lasat la rece 20 de minute.

6.Am facut glazura:am pus la fiert toate ingredientele si am lasat sa fiarba continuand sa mestec.Am lasat la racit.

7.Am turnat glazura peste rulada si am dat la rece.

Am taiat-o rondele si am servit-o .

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de gutui si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Musafir nepoftit"