Rulada cu gem de fragi

de AnaDima in Prajituri, 7 Dec 2014 | 3665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1/2 pachet de margarina Rama cu unt
  • 8 linguri de faina alba
  • 8 linguri de zahar
  • 8 oua
  • 1/2 borcan gem de fragi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de fragi:

Laptele si margarina se pun la fiert, pana se topeste margarina. Cand clocoteste laptele se adauga zaharul, se asteapta pana se topeste zaharul si se adauga faina, cate o lingura, pe rand.

Se obtine o ciulama groasa, care se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile spuma. 

Cand ciulamaua s-a racit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma. 

Se toarna compozitia in tava mare, tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit pana se coace.

Se scoate foaia pe un prosop curat umed, cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul prosopului se ruleaza. Se lasa la racit.

Cand foaia s-a racit, se unge cu gem si se indeparteaza hartia de copt, pe masura ce se ruleaza la loc foaia. 

 

TIPS-URI

1

daca tava e mai mica, se micsoreaza cantitatea de ingrediente;

2

se poate inlocui gemul cu orice fel de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Musafir nepoftit"