O prajitura a carei denumire eu as traduce-o, intr-o fraza..." Sa te topesti mancand ciocolata pana uiti de tine"...o prajitura sofisticata, care te face sa iubesti ciocolata pe data de la prima bucatica...si sa ramai indragostit pentru toata viata!
Aceasta reteta deosebita am gasit-o pe blogul unor oameni deosebiti pe care ii admir si cu care ma mandresc! Sunt romani care au transformat bucataria in arta si care pun suflet romanesc in tot ceea ce creeaza...va invit pe voi cei ce nu-i cunoasteti sa-i admirati si sa va bucurati privirea cu minunatiile de pe blogul lor...Nico si Bianca, cei doi geniali in bucatarie...va multumesc!
http://chocolateoblivion.blogspot.com/
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se ia o tava maricica (de Jena am avut eu) care se tapeteaza cu o folie de prospetime( cling film) sau cu foaie pergament( am pus eu).
Se mai ia o tava si mai mare in care se pune tava de Jena si in care vom pune apa pana la jumatate astfel incat prajitura sa se coaca la beau-marin.
Se topeste untul si in el se topeste ciocolata( eu am pus intai untul in ibric si cand s-a topit putin am adaugat si ciocolata). Se lasa deoparte.
Se face un sirop din 400 gr zahar si 200 ml apa( nu se face sirop de zahar ars, se pune apa si apoi zaharul si se amesteca pana se dizolva bine apoi se lasa la racit pana devine caldut.( eu l-am racit in zapada ca tot avem din belsug)
Se amesteca albusurile spuma impreuna cu 200 gr zahar si se bat bine pana ce spuma sta batoasa.
Se adauga foarte usor siropul de zahar mixand in continuare( sa mai tot mixati pana se intareste spuma bine).
Adaugam si crema de ciocolata invaluind practic spuma de albus cu ciocolata luam dinspre mijloc spre colturi cu o spatula( eu am folosit un tel).
Amestecam bine pana vedem numai ciocolata( albusul dispare).
Punem amestecul in tava pregatita( introdusa din timp in tava cu apa pana la jumatate).
Dam la cuptor pentru 35-40 de minute.( eu am tinut-o 40 de minute fiindu-mi teama sa nu fie foarte moale astfel ca partea de deasupra s-a crapat usor. Data viitoare( sigur va fi o data viitoare si asta cat mai curand) o voi tine numai 35 de minute, poate chiar 36 sa vad daca ramane suprafata intacta.
. O racim complet si o intoarcem( neaparat) pe o tava apoi avem grija sa scoatem folia sau pergamentul.
Racim bine cateva ore...nu stiu daca va imaginati cum m-am invartit pe langa frigider caci numai rabdare nu aveam. Am lasat-o mult mai putin decat ar fi trebuit...apoi dupa ce am gustat( mare pofta deh) am pus-o cuminte pana maine dimineata ( tot acolo unde e locul ei pana se raceste bine). Totusi inainte de culcare am sa ii mai arunc o privire sa fiu sigura ca voi mai avea o bucatica maine la micul dejun...
Cum aceasta e reteta cu nr 500 am urcat-o pe un piedestal portocaliu si foarte gustos( pentru mine aceasta combinatie ciocolata portocala oricum e fabuloasa).
Multumesc voua tuturor dragii mei bucatarasi prieteni pentru ca ati fost langa mine in tot acest timp de cand postez aici pe acest site minunat !
Inca o data sa-i aplaudam ca merita!
http://chocolateoblivion.blogspot.com/search/label/Chocolate%20Oblivion