Când ai poftă de ceva dulce pui mâna la treabă.:)))))) Când vrei să fie cu puțin blat, dar și cu cremă, să se coacă repede ........ treci la făcut ruladă:))))
Blatul de ruladă:
Separă gălbenușurile de albușuri.
Pune albușurile in vasul de mixer, adaugă un praf de sare si mixează până obții o bezea fermă.
Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi zahărul, mixând contiuu.
Scoate telurile,adaugă cacao și făina amestecând usor cu o paletă sau o lingură.
Tapetează cu hârtie de copt o tava 28/35 cm.
Toarnâ aluatul în tavă, nivelează usor si dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumenește ușor pe margini.
Scoate tava din cuptor și lasă la răcit 2-3 minute, apoi scoate hârtia ușor.
Ia o altă hârtie, pune-o peste foaia de ruladă și rulează ușor.
Crema de vanilie:
Pune amidonul într-un castron și toarnă puțin lapte rece amestecând să nu se formeze cocoloase.
Alestecă ouăle cu zahărul, adauga laptele rămas și amidonul desfăcut cu lapte.
Pune compoziția într-un vas cu fund dublu și pune pe foc.
Fierbe până obții o cremă consistentă.
Ia cratița de pe foc lasă 2-3 minute să se răcorescă și adaugă untul amestecând până la încorporarea untului.
La sfârșit adaugă aromele. Oprește 2 linguri de cremă.
Desfă foaia de ruladă, întinde crema și rulează cât mai strâns posibil.
Întinde peste ruladă crema oprită și ornează cu ornamente de ciocolată.
1
Eu crema fiartă o fac în tuci.
2
Cantitate de zahăr din cremă este opțională.