Prajitura cu crema de cocos

de MonaMimi in Prajituri, 23 Apr 2012 | 7050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • siropul caramel:
  • se caramelizeaza 3 linguri de zahar
  • se stinge cu 100 ml lapte
  • crema:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de gris
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de cocos:

Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos, se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Se adauga laptele, se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se cern apoi se incorporeaza in crema de unt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt 20 minute. Cand este coapta se scoate si se lasa la racit.S

Se prepara un lapte caramel pt insiropat blatul rece,se caramelizeaza cele 3 linguri de zahar( nu prea tare ca sa nu fie amar)si se stinge cu 100 ml lapte se lasa la racit.

Pregatim crema asa: laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa, apoi se adauga nuca de cocos se amesteca totul bine se mai tine 2 minute pe foc amestecand continuu. Se toarna fierbinte peste blatul racit si insiropat. Peste crema se pune un strat de glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Raluca57 1

09.05.2012, 17:17

am facut-o. Blatul mi-a iesit f lucios si siropul aluneca pe el, nu s-a prea insiropat. La crema, cand am pus cocosul a devenit ca o mamaliga tare si nu am mai tinut-o 2 min pe foc de teama sa nu se arda. Am respectat intocmai cantitatile. Ce am gresit? a iesit f f gustoasa, dar vreau sa fie perfecta, ca a ta.
Multumesc, Raluca.

MonaMimi 1

09.05.2012, 21:30

RALUCA la blat probabil ai amestecat prea mult timp dupa ce ai adaugat faina se amesteca pana se omogenizeaza faina cu crema de unt si se pune la cuptor daca amesteci prea mult timp devine aluatul gumos la toate prajiturile cu unt in compozitie eu nu amestec foarte mult inainte de a o pune in tava crema trebuie amestecat continu si lasa mai putin laptele cu grisul,zaharul si untul la fiert sper ca data viitoare sa-ti iasa prajiturica,blatul trebuie insiropat putin cate putin cu o lingura

Raluca57 1

09.05.2012, 21:50

multumesc pt sfaturi, uite asa mai invat cate ceva. Cu siguranta o voi face din nou pt ca este f gustoasa si iti voi spune cum a iesit. Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos