Incepem cu prepararea ruladei.Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptor pana se rumeste usor . Scatem rulada din cuptor cand este gata, o rasturnam pe o alta hartie de copt sau prosop curat si o rulam strans .O lasam pana se raceste.
Pentru crema amestecam bine intr-un castron ouale cu jumatate de cana de zahar pana isi dubleaza volumul si ouale se albesc . Cealalta jumatate de cana de zahar o punem la caramelizat intr-o craticioara cu fundul dublu la foc mic. Cand a capatat o culoare frumoasa , galben-auriu adaugam nucile si amestecam. Dam jos de pe foc craticioara , turnam ouale si amestecam energic pana la omogenizare. Punem craticioara inapoi pe foc, punem untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet. Dam craticioara jos si continuam sa amestecam pana crema se raceste.
Derulam foaia de rulada, intindem 3/4 din crema si punem 2 banane la capatul din care incepem rularea . Rulam strans cu ajutorul hartiei de copt si lasam rulada la frigider30 de minute. Scaotem hartia de copt, ungem rulada cu crema oprita si presaram deasupra nuca macinata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.