Rulada cu cas de oi framantat

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2012 | 3907 vizualizari

 

......la aceasta rulada am folosit cas de oi pe care l-am framantat si il aveam la borcane in beci.......

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 kg de faina,
  • un cub de drojdie,
  • 2 lingurite de zahar ,
  • 2 oua+un ou de uns deasupra ,
  • 250 g de iaurt ,
  • margarina rama la pachet.
  • Pentru compozitia de branza:
  • un borcan de cas de oi de 800 g,
  • 3 oua
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cas de oi framantat:

Asezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le amestecam cu iaurtul si il turnam si pe acesta peste drojdie. Incepem sa framantam ,adaugand din cand in cand din margarina care am topit-o ,pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Lasam aluatul la crescut,timp in care amestecam casul de oi cu ouale.

Ungem tava cu untura care era deasupra casului din borcan (rulada a devenit mai frageda si pe fund). Impartim aluatul in bucati pe care le intindem pe fiecare si peste care adaugam compozitia de branza in asa fel in care sa ajunga la toate bucatile de aluat. Rulam ca pe o rulada si le asezam in tava. Ungem ruladele cu oul ramas si dam tava la cuptor pana se rumeneste bine. Cand este gata scoatem tava si ungem ruladele cu smantana (are rol de a fragezi foarte bine coaja )

Lasam sa se raceasca si o putem manca cu smantana cat de multa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

smantana trebuie unsa deasupra sa fragezeasca,dar o putem folosi si la aluat daca dorim

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cas de oi framantat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci din foietaj cu branzeturi