cu foi de placinta de casa (gasiti la supermarket)
Se desfac cu grija foile decongelate si se ung cu pensula de silicon inmuiata in untul moale topit putin la microunde.Faceti asta cu primele 3 foi si puneti una peste alta.Apoi adaugati cateva linguri de umplutura (ouale batute(2) si amestecate cu branza sfaramitata si iaurtul).
Apoi iar 2 foi unse cu unt moale si daca vreti mai subtiri va opriti aici si impachetati marginile pe deasupraspre mijloc , ungeti cu niste ou batut amestecat cu ulei deasupra si dati la cuptorul incins pana se rumeneste deasupra , cam 15 minute .
Daca vreti mai grosuta placinta puteti sa repetati umplutura si apoi deasupra vreo 3 foi unse intre ele cu unt topit.
Din ceva foaie ramasa am pus si niste dulceata de rubarba si am copt si vreo 2 placintele cu rubarba.Delicioase.
Rapid de facut si bun si dimineata langa un iaurtel la micul dejun.
1
ca sa nu fie foaia de deasupra prea sfaramata puteti acoperi placinta cu un prosopel (eventual) usor umed, exact ca la paine.