Rulada cu cacao

de ionela2682 in Dulciuri, 15 Apr 2013 | 4282 vizualizari

 

Un desert usor de preparat si usor de mancat...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 2 lgcacao

Crema

  • 1/2 pachet de unt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 2 lg zahar tos
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cacao:

 Preparare blat

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul ,mixam pana devine bezea

-incorporam in bezea galbenusurile amestecate cu uleiul

-adaugam faina ,cacaoa si omogenizam usor intreaga compozitie

-Turnam aluatul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt

-dam la cuptor ,incins dinainte , si coacem pana ce foaia devine ferma.

-scoatem si rulam  strans cu tot cu hartia de copt

Crema

-1/2 din cantitatea de lapte si zaharul se pun la fiert

-in cealalta 1/2 se adauga faina si se mixeaza bine

in momentul in care laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de lapte si faina  ,amestecam continuu

-tinem pana se ingroasa dupa care lasam sa se raceasca

-untul il mixam cu zaharul pudra dupa care adaugam lingura cu lingura din compozitia racita

-la final adaugam cacaoa si esenta de rom , lasam la rece putin

-desfacem cu grija foaia de rulada ,intindem crema pe intreaga suprafata ,rulam din nou strans (de data asta fara hartie),dam la rece ,pudram, taiem si servim.

 

TIPS-URI

1

Atentie..dupa ce am umplut cu crema si rulat rulada neaparat trebuie tinuta la rece ...eu m-am cam grabit iar crema nu se intarise suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cacao si portocala