Cornulete sfaramicioase

de ione21 in Dulciuri, 26 Ian 2014 | 17886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 gr drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • Făină cât să devină ca şi o smântână
  • Mai avem nevoie de:
  • 250 gr untură
  • 250 gr margarină
  • 5 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 kg făină
  • Umplutura:
  • Dulceaţă de prune
  • Nucă (amestecată cu zahăr şi lapte)
  • Caşcaval
  • Ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete sfaramicioase:

Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut;

După ce şi-a dublat volumul, adăugăm untura, margarina, smântâna şi oul, le amestecăm bine şi punem făina; dacă e prea moale materialul mai putem adauga puţină făină;

Întindem materialul subţire, tăiem ca în imagine, punem umplutura, după care rulăm de la partea mai lată spre vârf şi le punem în tava cu hartie de copt şi îi dăm la cuptor pt circa 20-30 de minute, de la foc mare spre mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete sfaramicioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu finetti sau crema pasticcela