Cornulete sfaramicioase

de ione21 in Dulciuri, 26 Ian 2014 | 17569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 gr drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • Făină cât să devină ca şi o smântână
  • Mai avem nevoie de:
  • 250 gr untură
  • 250 gr margarină
  • 5 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 kg făină
  • Umplutura:
  • Dulceaţă de prune
  • Nucă (amestecată cu zahăr şi lapte)
  • Caşcaval
  • Ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete sfaramicioase:

Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut;

După ce şi-a dublat volumul, adăugăm untura, margarina, smântâna şi oul, le amestecăm bine şi punem făina; dacă e prea moale materialul mai putem adauga puţină făină;

Întindem materialul subţire, tăiem ca în imagine, punem umplutura, după care rulăm de la partea mai lată spre vârf şi le punem în tava cu hartie de copt şi îi dăm la cuptor pt circa 20-30 de minute, de la foc mare spre mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete sfaramicioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu smantana si unt