Rulada cu banane

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2009 | 12060 vizualizari

 

Marian Mitran a facut o rulada cu banane

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • coaja de lamaie
  • CREMA
  •  1 pachet margarina
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 2 pachete zahar vanilinat, coaja de lamaie,
  • zeama de lamaie dupa gust,
  • 150 g nuca toccata fin sau rasa pe razatoarea mica (facultativ),
  • 1 galbenus,
  • ½ cutie Finetti mic (ness, cacao)
  • 3 banane
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g. nuca cocos sau nuca rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane:

Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas.
Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos in sus.In ultima lingura de faina se amesteca praful de copt.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea de blat, se pune cacaua intr-o strecuratoare mica si se cerne deasupra aluatului din tava, se adauga restul de aluat in gramajoare care apoi se intind usor in toata tava. Se da la cuptorul incalzit, se coace la foc moderat pret de 15-20 min.
Cand e copt blatul se scoate pe o hartie alba si se ruleaza pentru cateva minute. Se unge cu crema, se aseaza bananele intregi pe lungimea aluatului, se ruleaza strans in hartie si se da la rece 1-2 ore.
Pentru crema se amesteca zaharul farin cu galbenusul, zaharul vanilinat si margarina tinuta la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga Finetti, sau cacao, nes, coaja de lamaie si zeama de lamaie dupa gust.
Dupa o ora se imbraca cu ciocolata topita si se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca rasa.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini - tarte cu banane si ciocolata