Marian Mitran a facut o rulada cu banane
Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas.
Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos in sus.In ultima lingura de faina se amesteca praful de copt.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea de blat, se pune cacaua intr-o strecuratoare mica si se cerne deasupra aluatului din tava, se adauga restul de aluat in gramajoare care apoi se intind usor in toata tava. Se da la cuptorul incalzit, se coace la foc moderat pret de 15-20 min.
Cand e copt blatul se scoate pe o hartie alba si se ruleaza pentru cateva minute. Se unge cu crema, se aseaza bananele intregi pe lungimea aluatului, se ruleaza strans in hartie si se da la rece 1-2 ore.
Pentru crema se amesteca zaharul farin cu galbenusul, zaharul vanilinat si margarina tinuta la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga Finetti, sau cacao, nes, coaja de lamaie si zeama de lamaie dupa gust.
Dupa o ora se imbraca cu ciocolata topita si se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca rasa.
Pofta buna!