Rulada cu aroma de menta si capsuni

de Ina in Prajituri, 9 Iun 2014 | 4592 vizualizari

 

Atat de racoritoare, ca n-a mai ramas nimic pentru a doua zi... :D

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 5-6 picaturi aroma de menta
  • CREMA:
  • 400 ml lapte
  • 80 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri rase cu faina
  • 5-6 picaturi aroma de menta
  • In plus :
  • 5-6 capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu aroma de menta si capsuni:

BLATUL:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si aroma de menta, mixand dupa fiecare ingredient adaugat.

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins, cca. 15-20 min. ( pana se desprinde usor de pe margini ).

Cand blatul este copt il scoatem rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata  si-l desprindem de hartia de copt prin rulare ( hartia ramane dreapta, nerulata ). Lasam blatul sa se raceasca, dar din cand in cand incercam sa il desfacem, apoi il rulam la loc, pana se raceste de tot.

CREMA :

Punem la fiert laptele. 

In alta oala, galbenusurile se freaca cu zaharul si faina .  Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cca 50 ml. peste galbenusuri , amestecand totul rapid, dupa care turnam si restul de lapte fierbinte, in fir subtire,  amestecand energic. Punem iar pe foc , dar nu uitam sa amestecam continuu  cu telul para, pentru a nu se forma cocoloase. 

Cand crema se ingroasa, oprim focul si punem vasul la racit, intr-un alt vas cu apa rece ( sau in chiuveta ) .

Cand blatul e aproape rece il desfacem cu grija si il ungem cu un strat consistent de crema ( rece).

Feliem  capsunile si le asezam in randuri peste crema. Rulam blatul de rulada, il dam la rece pentru o ora, apoi pudram , feliem  si servim. 

 

TIPS-URI

1

O portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/36cm )

2

Este obligatoriu sa rulam blatul fierbinte, in caz contrar acesta isi pierde elasticitatea si se va rupe la rulare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu aroma de menta si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

simona72 1

10.06.2014, 19:09

Foarte faina a iesit, iar cu aroma de menta imi place si mai mult!!

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:01

laura_n 1

16.06.2014, 15:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni