Rulada "buturuga"

de marcelika in Prajituri, 1 Dec 2013 | 7792 vizualizari

 

De Sf. Andrei , mi-am propus sa fac tort tanc (o sa-l postez si pe acela , pentru ca ma mandresc cu el ) , o rulada si galete (faguri de miere ) , numai ca in loc de rulada normala , ca toata rulada, la locul ei, au iesit buturugi. Motivul ?......fiind in criza de timp (era ora 23.00) , am vrut sa fac foile mai groase, le-am facut.....doar ca s-au cam crapat la rulare....asta e !

 

INGREDIENTE

  • pentru foi :
  • 10 oua,
  • 12 linguri faina,
  • 10 linguri zahar.
  • crema:
  • 750 ml lapte,
  • 6 linguri amidon,
  • 7-8 linguri de zahar,
  • 1 pachet unt,
  • 100 ml frisca lichida,
  • razatura de lamaie
  • esenta de lamaie sau sucul de la o lamaie
  • nuca pisata
  • ciocolata menaj....alba sau neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "buturuga":

Foile:

Se separa ouale, se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri zahar pana se topeste acesta .

Albusurile se bat, fara zahar la inceput, pana se intaresc, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare spuma tare.

Se adauga galbenusurile peste albusuri, se amesteca incet ,se adauga faina si se omogenizeaza compozitia incet.

Pentru a face foile de rulada se foloseste foaie A4 care se acopera cu compozitie groasa cam cat degetul mic .

Se coc in cuptorul incins pana se auresc un pic deasupra. cand le scoateti le puneti una peste cealalta.

Dupa ce le coaceti pe toate , se umezeste si se desprinde hartia incet fara a rupe rulada.

Crema:

Punem la fiert  500 ml lapte impreuna cu zaharul si untul , restul de 250 ml amestecam cu amidonul si-l turnam peste lapte cand acesta da in clocot si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.

Tinem la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca, pana se omogenizeaza si se face de consistenta groasa. O dam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Mixam frisca intre timp si dupa ce s-a racit crema fiarta, adaugam esenta si razatura de lamaie........eu am pus suc de lamaie( imi place ca e mai racoroasa prajitura ) si frisca si amestecam usor.

Umplem foile de rulada cu crema ,le rulam , le sectionam cam la 4-5 cm fiecare bucata, le "manjim" pe margine cu crema....cand nu am mai avut crema le-am dat cu gem.....e super.....dupa care le-am "imbracat" cu nuca pisata. Pe partea sectionata, de deasupra am pus ciocolata alba....e optional.

Sa aveti pofta mare !

TIPS-URI

1

nu se insiropeaza......e foarte fina, se topeste in gura !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "buturuga"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Aurelia 07_07 1

11.12.2013, 07:38

diana_k 1

11.12.2013, 10:16

foarte faina ideea!!

marcelika 1

12.12.2013, 07:09

va multumesc frumos !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si stafide