Rulada aurie

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2009 | 7540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 grame de unt topit
  • un pahar (250) de faina alba
  • 350 ml lapte caldut
  • sare,
  • piper negru (dupa gust)
  • hirtie pt copt
  • pentru umplutura
  • brinza de vaci amestecata cu putin cascaval ras 400 gr
  • marar proaspat ( dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aurie:


Cuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade
Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena

Tapam tavaua cu hirtie de copt si o ungem minutios cu untura sau margarina
Turnam compozitia obtinuta si o punem la cuptor sa se coaca timp de 20 minute.Apar valuri Compozitia se ridica  la suprafata si trebuie sa capete o culoare cafenie  pe deasupra.( sa se rumeneasca putin )

Pina coacem la cuptor , amestecam bine cascavalul ras cu brinza de vaci si putina sare.
Rasturnam pe un prosop de in umed omleta obtinuta  si  dezlipim incetisor hirtia de copt, repartizam impluturadin cascaval si brinaza  si o infasuram cu ajutorul prosopului cu mare atentie, deoarece rulada este foarte frageda. O lasam sa se raceasca bine ( undeva 2 ore) , invelita in tifon sau prosopul de in.Se primeste lunga, de lungimea apr.50 cm. Prima zi o putem mincam ca aperetiv -la gust sarata. A doua zi o putem servi cu dulceta, miere de albina la o cafea sau ceai.

Va doresc POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aurie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi acordeon la cuptor