Ruladă aperitiv

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2014 | 10595 vizualizari

 

O ruladă foarte simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe ori la verişoara mea ,iar acum m-am decis s-o făptuiesc şi eu.Puteţi s-o încercaţi şi cu altă umplutura sărată,vroiam să pun marar în aluat dar am uitat,sau masline ar merge la fel de bine.Pentru umplutură am folosit brânza de vaci şi bacon.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada:

  • 100 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • Sare,piper
  • 3 oua
  • Patrunjel verde

Pentru umplutura:

  • 300 g brânza de vaci
  • 50 g cubulete de bacon
  • Marar verde
  • Sare,piper alb

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte
  • Cascaval razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă aperitiv:

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina.

Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.

Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.

Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.

Am pus deasupra cateva frunzulite de patrunjel,puteti pune si masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.

Am pus la cuptor la 180 de grade 30 de minute.

Am scos din cuptor si am rasturnat pe un prosop umed,apoi am rulat foaia.

Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.

Baconul l-am prajit cu putin ulei.

Branza am amestecat-o cu sare,piper si marar verde tocat.

Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am uns cu ou,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se rumeneasca.

Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

21.01.2014, 17:40

da.
surprinzator, asa e!
nu faci tu chestii asa frumoase...))


http://youtu.be/SY8PDpBeajg

diaconta 1

21.01.2014, 17:51

Gaby
Pai, doar stii ca ruladele nu-mi ies asa frumoase,doar bune

Madelline 1

12.02.2014, 00:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ruladă aperitiv