O ruladă foarte simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe ori la verişoara mea ,iar acum m-am decis s-o făptuiesc şi eu.Puteţi s-o încercaţi şi cu altă umplutura sărată,vroiam să pun marar în aluat dar am uitat,sau masline ar merge la fel de bine.Pentru umplutură am folosit brânza de vaci şi bacon.
Pentru foaia de rulada:
Pentru umplutura:
Pentru uns:
Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina.
Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.
Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.
Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.
Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.
Am pus deasupra cateva frunzulite de patrunjel,puteti pune si masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.
Am pus la cuptor la 180 de grade 30 de minute.
Am scos din cuptor si am rasturnat pe un prosop umed,apoi am rulat foaia.
Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.
Baconul l-am prajit cu putin ulei.
Branza am amestecat-o cu sare,piper si marar verde tocat.
Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am uns cu ou,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se rumeneasca.
Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.
S-aveţi poftă !!!