Rulada Alex

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2010 | 10561 vizualizari

 

Noua ne plac mult de tot ruladele aperitiv facute in orice fel.Aceasta rulada am facut-o pentru ziua nepotelului meu....

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 450 ml lapte
  • 200 g telemea
  • 200 g cascaval
  • 70 g masline negre
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua fierte
  • 250 g cabanos
  • 1 ardei verde
  • 1 gogosar
  • 200 g sunca
  • 1 ceapa rosie
  • 6 felii cascaval Hockland
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Alex:

Se pun la topit 50 g unt . Cand este topit adaugam faina si amestecam repede adaugand incet si laptele pina il punem pe tot.Se formeaza un sos pe care il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit adaugam galbenusurile crude , amestecam si adaugam sare si piper. Albusurile batute spuma le amestecam cu sosul si cu galbenusurile.
Intr-o tava tapetata cu foaie de copt , unsa cu putin unt, punem coca de rulada la copt in cuptorul dinainte incalzit.Lasam sa se coaca pina cand prinde o pojghita aramie deasupra.
Scoatem din tava aluatul si il rulam in hartia de copt , lasandu-l la racit.
Intre timp pregatim umplutura.
Telemeaua si cascavalul il taiem in fasii, maslinele le taiem bucati inlaturand samburii.Adaugam 50 g unt , mustarul, ouale fierte razuite , patrunjelul verde tocat si smantana. Amestecam si punem compozitia pe prima jumatate a ruladei racite, desfacute.
Ardeiul si gogosarul ii taiem fasii.
Pe rulada mai sus de amestecul cu branza asezam sunca , mai sus punem feliile de cascaval.Peste branza asezam cabanosul, rondelele de ceapa rosie si feliile de ardei si gogosar.
Rulam rulada cu grija sa nu se rupa, cat mai strans in hartia de copt apoi intr-un prosop si lasam la frigider de seara pina dimineata cand se poate felia rulada.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Alex" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
SPARANGHEL GRATIN