Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

de anuta in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2016 | 3751 vizualizari

 

Pentru concurs retete de vara!

 

INGREDIENTE

  • 400 cartofi albi
  • 200 g fasole pastai
  • 200 g sunca de curcan
  • 2 linguri de smantana
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masine 
  • 2 catei de usturoi pentru decor
  • 2 linguri de pasta de masline frecata cu un pic de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca:

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet de apa rece, se scurge bine apoi se mai marunteste cu un cutit, se trage un pic in uleiul de masline si la sfarsit se adauga usturoiul pisat bine. Se scurg cartofii, se paseaza si se freaca cu un pic de unt. Se iau 4 forme metalice (eu nu am si mi-am facut din plastic) fara fund, se asaza pe un platou, apoi se umple fiecare forma cu compozitiile preparate anterior, asezand intai un strat de piure, apoi unul cu spuma de sunca si ultimul de fasole pastai. Se dau la rece cel putin o ora apoi se scot cu grija inelele si se decoreaza cu pasta de masline negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Andra_Constantinescu 1

16.07.2016, 00:00

Arata tare bine! Pentru concurs trebuie sa inscrieti reteta in aplicatia asta http://www.bucataras.ro/concurs/retetele-verii/propune/

Gherca Daniela 1

17.07.2016, 16:52

foarte bine arata!

MotanLaOale 1

18.07.2016, 08:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii aperitiv cu branza