Rosii uscate in ulei de masline

de marinicayou10 in Conserve, 1 Sep 2012 | 4029 vizualizari

 

Aveti prea multe rosii si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Aveti aici o varianta foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii mititele
  • 4-5 catei de usturoi
  • o cana ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei de masline:

Alegem rosiile coapte bine si mai micute,le spalam,le lasam la scurs sau le stergem cu un servet curat sa nu mai aiba apa pe ele.
Le taiem in doua daca sunt mai mici,daca sunt mai mari le taiem in sferturi.Ungem o tava cu ulei de masline si punem rosiile cu partea taiata in sus.Stropim cu putin ulei de masline,un praf de sare si piper si dam la cuptor la foc mic vreo 3 -4 ore.Eu le-am lasat doar 3 ore si nu s-au uscat atat de bine cum am vrut,dar sunt bune :)
Dupa ce sunt gata le luam si le asezam in borcan si intre ele punem busuioc uscat si bucati mari de usturoi dupa gust.Lasati loc deasupra de un deget si turnati ulei de masline cat sa  acopere bine rosiile.Pt cine face cantitate mai mare ca sa o pastreze  mai mult timp ,trebuie sa le sterilizeze in cuptor sau in apa fiarta sau le puteti tine la frigider pana le consumati.
Din doua tavi mari de cuptor cu rosii mi-au iesit un borcan mare de 800 gr si inca doua mici(vezi poza)
Eu le-am facut special pt sos pesto de rosii. Dar se pot folosi la paste,sosuri,salate,etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate, conservate in ulei