Rondele etajate de sfecla si branza

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2010 | 5506 vizualizari

 

Ideea, ca dintr-o banala sfecla rosie, sa poti face un antreu elegant, am luat-o de pe blogul Et c'est si bon., pe care il urmaresc cu placere. Eu am modificat putin reteta de baza, aceasta continand ca ingredient si mar in branza.

 

INGREDIENTE

  • 2  buc de sfecla rosie, care se fierbe si se taie rondele de 5 mm.
  • 100 gr. ricotta
  • 100 ml. smantana
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele etajate de sfecla si branza:

Cele 2  buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline. Se adauga sare, piper.
Se amesteca ricotta si smântâna prin ridicare. Aceasta trebuie sa fie foarte ferma. Apoi se adauga ceapa, ceapa verde tocata si
se se verifica daca mai trebuiesc condimentare de sare si piper.
Se prepara o vinaigrette, cu un pic de ulei de masline, otet si o priza de curry si se picura peste rondelele de sfecla.
Se ia o folie de aluminiu, se aseaza rondelele de sfecla peste care se adauga din compozitia de branza. Se repeta procedeul.  Ca sa se intrepatunda aromele, trebuie sa stea cca. 2 ore pana se servesc. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele etajate de sfecla si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei cu branza de burduf