Am incercat varianta asta din pura curiozitate si va garantez ca a iesit nemaipomenit de buna. Daca aoreciati somonul va recomand sa incercati aceasta varianta de risotto.
Pentru ca risotto sa iasa bun este important sa folosim orezul specific, cu bobul rotund. De obicei eu folosesc 2 pumni de orez pentru fiecare persoana. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim cu ulei de masline, pana devine moale si translucida. Nu trebuie sa se prajeasca pana capata culoare, doar sa se inmoaie la foc mic. Adaugam apoi orezul si amestecam cca 2 minute . Turnam vinul alb si lasam sa scada , amestecand continuu. Apoi turnam cate un polonic de supa de peste, treptat, amestecand continuu.Cand scade apa, adaugam iar supa , pana se fierbe fierbe bobul de orez si devine cremos. Eu supa am facut-o din apa clocotita amestecata cu concentrat knorr de peste.
Somonul se taie cubulete si il prajim in unt sau margarina vegetala pentru gatit. Il rumenim usor pe toate partile (nu foarte mult sa nu devina sec). Dam deoparte.
Cand orezul e aproape de tot fiert adaugam cubuletele de peste, cu sosul lasat in tigaie si amestecam cu grija. La final , cand stingem focul, adaugam patrunjel verde tocat fin. Si servim cu parmezan ras deasupra.