Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)

de DIANA B in Peste, 25 Mar 2011 | 15088 vizualizari

 

Azi , de BLAGOVESTENIE sau BUNA VESTIRE , s-a adus lumii la cunostinta ca FECIOARA MARIA a fost cea aleasa sa-L nasca pe DOMNUL IISUS HRISTOS si-n fiecare familie ortodocsa se pregateste peste , fiecaruia cum ii place , sau cat de mult vrea si azi sa bucatareasca ... eu am ales cel mai simplu mod , asadar ...

 

INGREDIENTE

  • 4 macrouri mari ,
  • 4 fileuri de merlucius
  • condimente ... cele care ne plac noua : piper , cimbru , sare si un pic de busuioc
  • ulei ptr prajit
  • malai , ulei , sare si apa ptr mamaliguta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi):

Am curatat macrourile ( la merlucius am renuntat , era prea mult ptr noi doi ) de intestine , l-am decapitat , l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am condimentat din belsug pestele si l-am lasat 20 de minute la rece sa-si ia gusturile . Am pregatit tigaia Amway , care nu lipeste si nu arde , cu putin ulei si-am pus la prajit macroul intreg , intorcandu-l pe ambele parti . 

Intre timp am pus tuciul cu putin ulei( mamaliguta capata un luciu deosebit , care mie-mi place ) si apa la fiert , am adaugat malaiul si-am lasat sa fiarba 30 de minute , mestecand din cand in cand ( atat fierb eu mamaliga ) . Dupa fierbere se scoate pe platou ( pe un taietor de lemn , special , ar fi ideal ) ... da' ce va fac eu vaoua teoria mamaligii ...

Am pregatit intr-un bol piper negru proaspat macinat cu putina sare si apa ( asa pap eu pestele , ca mujdeiul imi face cam rau , dar am facut si mujdei ptr ,,grasu' " )

Cam gata ...  noua , ca de obicei , ne-a placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou in vasul de lut