O mancare pe gustul multor pofticiosi, inclusiv pe gustul meu :))
Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete,morcovul se rade.
Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumeneste ceapa si morcovul.
Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa se absoarba in orez, apoi se toarna putin cate putin supa. Se adauga si galbiorii si se lasa putin sa se umfle. La sfarsit, se ia de pe foc, se adauga un cub de unt si se amesteca sa se topeasca.
Intre timp, punem la incins un gratar de aragaz si frigem pestele cateva minutepe fiecare parte.
Intr-o craticioara, punem un cub de unt cu sare la topit, aruncam peste el doi catei de usturoi zdrobiti si doua linguri de faina si amestecam sa se rumeneasca putin faina, apoi turnam putin cate putin laptele si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Patrunjelul spalat si tocat se pune peste compozitia din craticioara si se amesteca. Cand compozitia devine cremoasa, se adauga putin oregano si ricotta. Se ia de pe foc si se mai amesteca un minut.
Se asaza pe farfurie cateva linguri de risotto, un file de cod si deoparte 2 linguri cu sos alb.
Este o mancare delicioasa!
1
Galbiorii dau un gust extraordinar orezului.