Risotto cu file de cod si sos cu ricotta si patrunjel

de laura_n in Peste, 18 Iun 2012 | 3431 vizualizari

 

O mancare pe gustul multor pofticiosi, inclusiv pe gustul meu :))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez (preferabil arborio)
  • 50 gr galbiori uscati
  • o ceapa
  • un morcov
  • 5 lg ulei masline
  • un cub unt
  • supa strecurata (de legume sau de pui)
  • 500 gr file de cod
  • 400 ml lapte
  • 1 leg patrunjel
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 2 lg faina
  • 100 gr ricotta
  • oregano
  • un praf sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu file de cod si sos cu ricotta si patrunjel:

Se curata ceapa si morcovul si se spala. Ceapa se taie cubulete,morcovul se rade. 

Intr-o tigaie, se pune la incins uleiul si se rumeneste ceapa si morcovul. 

Orezul se spala si se pune peste ceapa si se amesteca putin. Cand devine translucid, se toarna vinul si se lasa putin sa se absoarba in orez, apoi se toarna putin cate putin supa. Se adauga si galbiorii si se lasa putin sa se umfle. La sfarsit, se ia de pe foc, se adauga un cub de unt si se amesteca sa se topeasca.

Intre timp, punem la incins un gratar de aragaz si frigem pestele cateva minutepe fiecare parte.

Intr-o craticioara, punem un cub de unt cu sare la topit, aruncam peste el doi catei de usturoi zdrobiti si doua linguri de faina si amestecam sa se rumeneasca putin faina, apoi turnam putin cate putin laptele si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. 

Patrunjelul spalat si tocat se pune peste compozitia din craticioara si se amesteca. Cand compozitia devine cremoasa, se adauga putin oregano si ricotta. Se ia de pe foc si se mai amesteca un minut.

Se asaza pe farfurie cateva linguri de risotto, un file de cod si deoparte 2 linguri cu sos alb.

Este o mancare delicioasa! 

TIPS-URI

1

Galbiorii dau un gust extraordinar orezului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu file de cod si sos cu ricotta si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

iry-gabriela 1

19.06.2012, 05:31

daca are peste sigur imi place

MotanLaOale 1

19.06.2012, 08:10

laura_n 1

19.06.2012, 10:11

va multumesc tuturor eu as manca peste si crud

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Icre de peste cu macrou afumat