Pentru supa de legume
Pentru risotto
1.Punem pe foc o oala cu 1l de apa si ceapa,morcovul si telina verde taiate bucati mari lasam sa fiarba la foc mare.Punem o alta oala mai mica cu apa.Cand incepe sa fiarba adaugam crevetii si ii lasam sa dea un clocot,ii scurgem.
2.Intr-o tigaie punem 30g unt si o punem pe foc la incins.Intre timp taiem ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Spalam si dovleceii si ii taiem cubulete.Ii punem in tigaie la rumenit.
3.Cand s-au rumenit si dovleceii adaugam orezul si il lasam sa isi schimbe culoarea (sa devina transparent),dupa care adaugam vinul.Lasam sa se evapore.Incepem sa punem supa de legume (facuta mai inainte)cate un polonic,rand pe rand continuand sa mestecam.Adaugam aceasta supa pana se fierbe orezul.Saram si piperam.
4.Cand orezul s-a fiert stingem focul,adaugam untul ramas si 100g parmezan si mestecam.Se serveste fierbinte cu parmezan.
POFTA BUNA !!!!
1
Daca nu aveti unt puteti folosi margarina Delma sau Rama,sau ulei de masline.
2
Daca nu aveti timp sau cu ce sa preparati supa de legume,puteti sa puneti si apa,iese la fel de bun.
3
Sa nu puneti multa sare,ca parmezanul e sarat putin.