Risotto cu creveti si dovlecei

de Alina26 in Fructe de mare, 14 Mar 2013 | 7656 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru supa de legume

  • 1l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina verde

Pentru risotto

  • 300g orez
  • 300g creveti congelati
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 200g parmezan
  • 60g unt
  • 1/2pahar de vin alb
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu creveti si dovlecei:

1.Punem pe foc o oala cu 1l de apa si ceapa,morcovul si telina verde taiate bucati mari lasam sa fiarba la foc mare.Punem o alta oala mai mica cu apa.Cand incepe sa fiarba adaugam crevetii si ii lasam sa dea un clocot,ii scurgem.

2.Intr-o tigaie punem 30g unt si o punem pe foc la incins.Intre timp taiem ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Spalam si dovleceii si ii taiem cubulete.Ii punem in tigaie la rumenit.

3.Cand s-au rumenit si dovleceii adaugam orezul si il lasam sa isi schimbe culoarea (sa devina transparent),dupa care adaugam vinul.Lasam sa se evapore.Incepem sa punem supa de legume (facuta mai inainte)cate un polonic,rand pe rand continuand sa mestecam.Adaugam aceasta supa pana se fierbe orezul.Saram si piperam.

4.Cand orezul s-a fiert stingem focul,adaugam untul ramas si 100g parmezan si mestecam.Se serveste fierbinte cu parmezan.

POFTA BUNA !!!!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti unt puteti folosi margarina Delma sau Rama,sau ulei de masline.

2

Daca nu aveti timp sau cu ce sa preparati supa de legume,puteti sa puneti si apa,iese la fel de bun.

3

Sa nu puneti multa sare,ca parmezanul e sarat putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu creveti si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu Tagliatelle