Supa de scoici cu legume

de Sylvia in Fructe de mare, 22 Iul 2010 | 16451 vizualizari

 

Ieri a fost ziua de fructe de mare si pentru ca mereu pe langa scoicile marinate ( reteta casei ) mai testez cate o reteta noua ieri am facut acesata supa de scoici care a iesit super aromata si lejera.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru 2 portii avem nevoie de
  • 400 grame de scoici mai mici,
  • un morcov,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 cepe mici ( echalote am pus eu ),
  • o jumatate de ardei rosu,
  • un catel de usturoi,
  • sare ,
  • piper,
  • un varf de cutit de ardei iute maruntit,
  • 2-3 linguri de smantana lejera sau iaurt ( eu am pus iaurt ) , 
  • o lingura de verdeturi in functie de prefentie ( eu am pus un amestec cu ciboulette, patrunjel, usturoi uscat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de scoici cu legume:

 Preparare: spalam si curatam bine scoicile si le lasam minim 30 de minute in apa rece, le pregatim apoi alaturi de celelalte legume curatate.

 Punem intr-un vas cu apa rece scoicile la fiert.  Le lasam sa fierba pret de 2-3 minute pana se deschid toate, curatand cu grija spuma. Luam casul de pe foc si il lasam acoperit cu un capac sa isi pastreze aroma.

   Intre timp pregatim legumele taind ardeii patrate mici , ceapa fasii mici si morcovul lamele fine.

   Intr-un vas unde am pus uleiul la incins adaugam legumele si sarea si le lasam la foc mic sa se patrunda putin. Dupa aceea strecuram scoicile si filtram bina apa in care au fiert si o adaugam peste legume. Lasam sa fiarba 10-12 minute si adaugam apoi ardeiul iute si usturoiul zdrobit.  Punem inapoi scoicile pe  jumatate din ele cu cochilii cealalta jumatate doar miezul lor. Le mai lasa sa coloteasca putin si dregem la final cu sare daca mai trebuie, adaugam iaurtul batut si verdeata. Inchidem focul si lasam vasul cu capac inca 2-3 minute . A iesit  o supa super aromata si gustoasa, usor picanta exact cum imi place.

  Recomand cu caldura aceasta reteta iubitorilor de fructe de mare, este plina de culoare si foarte aromata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de scoici cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ina 1

23.07.2010, 21:13

cat de bine arata!

Teo 1

21.11.2010, 00:20

demult , treceau prin sate carute cu scoici; cumparau numai oamenii saraci, pe 1,2 oua;parintii mei nu luau niciodata; eu ma strecuram la niste vecini, care aveau5 copii si sorbeam si eu cate o lingura; doar gustul acela mi-a ramas, eu nu am facut niciodata ;bravo, Silvia !

Sylvia 1

21.11.2010, 11:55

Teo ce povesti minunate stii mereu ma urprinzi cu cate o poveste frumoasa, multi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de scoici în sos de vin