Risotto cu ciuperci

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2012 | 3474 vizualizari

 

Un delicios preparat cremos pe baza de orez.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub knorr
  • 200 gr. ciuperci
  • ulei
  • o ceapa
  • 200 gr orez
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • o jumatate de lamaie
  • 25 gr unt
  • 40 gr. parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Se prepara supa cu cubul knorr si 500 - 700 ml apa .In supa se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci (taiate cubulete) si se lasa pe foc pana fierb .Cealalta cantitate de ciuperci se taie in felii de 50 mm - 1cm si se pun pe grill. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cu sare, piper si o lingura de apa intr-o cratita ( de preferat cu peretii inalti ). Cand au fiert ciupercile, se strecoara si se pastreaza supa. Dupa ce s-a calit ceapa, se ia cratita de pe foc si se adauga orezul amestecand.Se pune inapoi pe foc si se adauga supa,sucul din lamaie,ciupercile fierte si o parte din ciupercile de pe grill.Cand orezul este aproape gata se adauga untul si 30 de gr. din parmezan.Se mai lasa 5 min pe foc dupa care se adauga patrunjelul tocat marunt si se serveste cald cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci