Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 12 Oct 2015 | 6717 vizualizari

 

Pentru mine risotto-ul este unul din preparatele cu cel mai mare caracter. N-am putut niciodata sa explic cuiva in totalitate cum se face risotto-ul perfect pentru ca pur si simplu il simti cand este gata. Iar fiecare tip de orez de risotto reactioneaza intr-un fel si "inghite" dupa caz mai mult, sau mai putin stock. De-aceea este foarte bine sa te documentezi foarte bine inainte de a face un risotto. Si sa pui muuuult suflet !

 

INGREDIENTE

    • Orez Carnaroli – 100 g
    • Stock de legume – cca 450 ml
    • Unt – 30 g
    • Parmezan Delaco – 100 g
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 3-4 fire
    • Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec – 150 ml
    • Ciuperci Champignon, mari – 3 buc
    • Cimbru – 2 crengute
    • Sare cu verdeturi – dupa gust
    • Ulei de masline – 2 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco:

  • Taie ceapa rosie si cea verde marunt;

  • Adauga ulei de masline intr-o tigaie incinsa si pune sare cu verdeturi;

  • Amesteca pana creezi o emulsie;

  • Soteaza ambele tipuri de ceapa in aceasta emulsie;

  • Adauga orezul si soteaza-l si pe el, amestecand constant cu o spatula;

  • Adauga putin stock (cca 200 ml) si lasa sa fiarba usor la foc mic;

  • Intre timp taie ciupercile cuburi;

  • Incinge ulei de masline intr-o tigaie distincta si soteaza ciupercile in ea, impreuna cu cimbrul;

  • Cand observi ca ciupercile sunt aproape gatite, da-le un praf de piper si ia-le de pe foc;

  • Cand stock-ul a scazut in tigaia cu orezul, adauga vinul alb si lasa-l sa se reduca;

  • Curata ghimbirul si toaca-l marunt sau da-l pe razatoare;

  • Adauga-l apoi peste orez si incorporeaza-l bine;

  • Continua sa adaugi alti 200 ml de stock si sa amesteci usor;

  • Amesteca apoi ciupercile peste orez;

  • Lasa putin sa scada si adauga si ultimii 50 de ml de stock;

  • Risotto-ul trebuie sa-l simti, e un preparat cu mult caracter – adauga untul la sfarsit, pentru a se topi usor si a deveni cremos;

  • Intre timp da pe razatoare parmezanul Delaco si incorporeaza-l si pe-acesta, folosind miscari delicate cu spatula;

  • Risotto-ul trebuie sa fie usor al dente;

  • Potriveste-l de sare doar daca mai este cazul;

  • Serveste-l pe loc si fa intotdeauna portii mici – risotto-ul reincalzit nu are absolut niciun farmec;

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor