Risotto cu aripioare picante

de Sim0na in Pui, 7 Iun 2012 | 3496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • usturoi praf
  • ulei de masline
  • 150 g orez
  • 2 fire ceapa verde
  • curry
  • supa de pui
  • patrunjel verde uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu aripioare picante:

Aripioarele le-am curatat, spalat si taiat pe articulatii. Varfurile le-am aruncat oprind doar cele doua bucati. Le-am condimentat cu boia, sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi praf si ulei de masline, si le-am lasat la frigider pentru cca 2 ore. Cantitatile condimentelor nu le pot preciza... le-am pus "la ochi" si oricum fiecare pune dupa gust. Eu le-am vrut mai picante si de accea am pus mai mult piper si fulgi de ardei iute.

Dupa cele doua ore, aripioarele le-am pus intr-un vas de yena si le-am dat la cuptor ptr o ora, intorcand din cand in cand aripioarele ptr a nu se arde.

Cat aripioarele au stat la cuptor, am pregatit orezul: ceapa verde am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei de masline. Am pus orezul, calidu-l si pe acesta putin, apoi am stins cu supa de pui fierbinte. Am lasat  sa fiarba, completand cu supa calduta.

Cand orezul a fost aproape gata, am pus curry si patrunjel uscat (ptr ca nu am avut verde si era prea tarziu). Am potrivit de sare si piper si am oprit focul.

Este o mancarica foarte buna ptr o cina, mai ales atunci cand vrei ceva mai usor de gatit :)

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu aripioare picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe dezosate la cuptor, cu vin si busuioc