Aripioarele le-am curatat, spalat si taiat pe articulatii. Varfurile le-am aruncat oprind doar cele doua bucati. Le-am condimentat cu boia, sare, piper, fulgi de ardei iute, usturoi praf si ulei de masline, si le-am lasat la frigider pentru cca 2 ore. Cantitatile condimentelor nu le pot preciza... le-am pus "la ochi" si oricum fiecare pune dupa gust. Eu le-am vrut mai picante si de accea am pus mai mult piper si fulgi de ardei iute.
Dupa cele doua ore, aripioarele le-am pus intr-un vas de yena si le-am dat la cuptor ptr o ora, intorcand din cand in cand aripioarele ptr a nu se arde.
Cat aripioarele au stat la cuptor, am pregatit orezul: ceapa verde am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei de masline. Am pus orezul, calidu-l si pe acesta putin, apoi am stins cu supa de pui fierbinte. Am lasat sa fiarba, completand cu supa calduta.
Cand orezul a fost aproape gata, am pus curry si patrunjel uscat (ptr ca nu am avut verde si era prea tarziu). Am potrivit de sare si piper si am oprit focul.
Este o mancarica foarte buna ptr o cina, mai ales atunci cand vrei ceva mai usor de gatit :)
Pofta buna va doresc!