Tagliatelle cu vinete si parmezan

de MyFancyCake in Paste, 17 Ian 2012 | 3266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle avem nevoie de
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde
  •  sare
  • Pentru vinetele cu parmezan avem nevoie de
  • 2 vinete,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 50 ml lapte,
  • 150 gr faina,
  •  75 gr amidon,
  • piper,
  • oregano uscat,
  • ulei pentru prajit,
  • parmezan
  • Pentru sosul Marinara:
  • 20 ml ulei de masline,
  • 300 ml pasta de rosii,
  • 4 catei de usturoi taiati marunt,
  • busuioc proaspat,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu vinete si parmezan:

Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita.  Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de paste pana obtinem o foaie subtire. Taiem foaia si lasam  pastele la uscat.

Taiem vinetele in felii de 1 cm si le presaram cu sare. Le lasam 30 minute cu o greutate pe ele, pentru a elimina sucul amar. Dupa cele 30 de minute le stergem bine cu un servet.

Intre timp, amestecam intr-un bol ouale cu laptele si intr-un alt bol: faina, amidonul, sare, piper si organo. Trecem vinetele uscate prin amestecul de oua, apoi prin cel de faina si le prajim la foc mic.

Pentru sosul Marinara amestecam toate ingredientele si le fierbem la foc mic 30 de minute.

Pe un platou aranjam tagliatelle, feliile de vinete pane, sosul Marinara si un strat generos de parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu vinete si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

17.01.2012, 12:11

buun,bunnn

Anamaria7 1

17.01.2012, 12:56

combinatia fatala, vinete+sos de rosii+parmezan

alldaycooking 1

17.01.2012, 18:29

Ce bine arata! Bine ca mi-ai amintit de parmezan, al meu sper sa nu fii expirat ca l-am uitat in frigider!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu vinete si ceva fin de la Delaco