Rigatoni cu carne

de MotanLaOale in Paste, 19 Aug 2016 | 7152 vizualizari

 

Am vazut la Rocsi si mi s-a parut interesanta. Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300g paste rigatoni
  • 700g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia rosii
  • 5 rosii
  • 3 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 2 felii cascaval Ementaler
  • 200g cascaval
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu carne:

Se curata ceapa si se toaca marunt.

Se curata ardeii si se taie patratele.

Rosiile se spala si se toaca cubulete.

Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul 4-5 minute.

Se adauga carnea si un pahar de apa.

Se presara vegeta, piper si se fierbe 15-20 minute la foc potrivit.

Se adauga rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierbe 10 minute.

Se pune verdeata tocata, se amesteca, se potriveste de sare si se mai lasa 2-3 clocote.

Nu se scade foarte mult deoarece sug si pastele.

Se lasa la racit.

Pastele se fierb in apa cu sare 7-8 minute si se rastoarna intr-o sita la scurs si racit.

Nu se fierb de tot sa nu se inmoaie si sa nu mai stea tub.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (trebuie un vas cu 3-4 cm mai inalt decat rigatoni.

Se pun pastele rigatoni in tava, in picioare una langa alta pana se umple.

Se presara putin cascaval.

Se pune sosul facut deasupra insistand sa intre si in tuburi.

Se pune deasupra cele doua felii de cascaval si se acopera bine cu cascaval ras.

Se introduce in cuptorul preincalzit 25-30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Eu cu pastele si sosul ramas le-am pus intr-un vas uns cu unt, am presarat cascaval deasupra si le-am introdus in cuptor. Bune au fost.

Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute si se scoate din tava.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasticcio di fusilli