Descopera reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa. Un preparat traditional, usor de gatit, perfect pentru mesele de familie.
Ingrediente Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa
Cum se prepara Reteta veche de ciulama de pui cu ciuperci si smantana, rapida si delicioasa
Intr-un ceaun se pun 2-3 linguri ulei si se calesc ceapa si usturoiul,tocate marunt.Cand se inmoaie ceapa se pune pieptul de pui,taiat cubulete si condimentat.Se lasa pe foc pana se albeste pe toate partile,apoi se adauga ciupercile curatate si taiate felii.Se mai calesc 5 minute,apoi se adauga 2 pahare cu apa.Se lasa la foc mic pana se fierb ciupercile.Smantana lichida se toarna in ceaun amestecand incontinuu.
Intr-un castron se amesteca faina cu 3 linguri apa si se amesteca bine,apoi se amesteca cu 2-3 linguri de ciulama.Amestecul de faina se toarna in ceaun amestecand energic.Se mai fierbe 5 minute,avand grija sa nu se prinda.Se condimenteaza dupa gust.
Se serveste cu patrunjel si mamaliguta.
Daca nu vreti sa faceti cu pui, puteti alege sa faceti Ciulama de ciuperci
Recomandam si aceasta delicioasa Ciulama de hribi
Arata excelent si reteta de Ciulama de Iepure la Ceaun