Bagheta de pâine proaspătă și crocantă este o bunătate. Cu o crustă aurie și crocantă care îmbracă un miez moale și aerat, te va cuceri din prima. Este perfectă pentru orice moment al zilei.
Dacă tot mi-am cheltuit gălbiorii în Cămară Bucatarasului drăgălaș și mi-am achiziționat printre altele și-o tavă specială pentru baghetă, am zis să și încerc să fac bagheta. N-au ieșit ele perfecțiunea întruchipată pentru că și deoarece a fost pe repede-nainte și n-am avut chiar răbdare să le bibilesc ( am alte treburi mai importante, adică alea agricole), dar au trecut testul cu brio, au fost delicioase și n-am zis-o eu ci mesenii mei- finii și copii lor. Să vă fie de bine dragilor!
Pentru această Rețeta ușor de făcut: Bagheta de pâine crocantă și proaspătă ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie, sare și zahăr.
Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata
Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana cand le framant, dar timpul era impotriva mea.... In bolul robotului am pus drojdia si zaharul, am turnat jumatate din apa calduta si am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina, alternand cu restul de apa, am omogenizat si am adaugat si sare, am asezat bolul in lacasul lui de la robot si am inceput sa mixez la viteza mai mica , marind treptat viteza, am mixat cca 10-15 min. Am format o bila din aluat, am uns cu ulei bolul robotului, am asezat bila de aluat, am acoperit cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 60 min la loc calduros, adica direct afara ca a fost cald. Cand si-a triplat volumul am cantarit aluatul si l-am impartit in 3 parti egale. Am uns masa de lucru cu ulei am luat prima bila de aluat si am intins-o cu palmele intr-un dreptunghi pe care l-am pliat in doua si am presat marginile, apoi am presat din nou cu palmele, am pliat din nou si am presat bine marginile ( aici am gresit eu ca n-am apasat mai bine marginile), am mai procedat inca odata la fel si am format bagheta ( trebuie presat foarte bine marginea sa nu se desfaca la coacere ( la mine sa desfacut un pic). Am asezat cele 3 baghete formate in tava speciala pentru bagheta, am presarat faina si am crestat fiecare bagheta cu ajutorul unui cutit foarte ascutit ( asa cum se vede in fotografie). Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am asezat un ibric cu apa in cuptor, ca sa faca abur, am asezat tava pe treapta a treia . Nu m-am uitat la ceas, asa ca nu stiu exact cat au stat la cuptor, cand au inceput sa se rumeneasca frumos le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca in tava in care le-am copt. Au iesit crocante la exterior si moi la interior. Sa mai fi fost inca pe atat ca se mancau pe nerasuflate.
Poti servi aceasta bagheta de paine cu o savuroasa reteta de Ghiveci de legume cu oua romanesti, poti face niste Bruschete cu leurda si avocado sau un Sandvis crocant cu peste si sos american.